La cafea cu priveliștea

10437768_587295098050659_2542757918159889528_n

Care ar fi șansele ca într-o vacanță de 7 zile cu prietenii să nu simți nevoia să ai un moment de singurătate? Unul, nu zece! Eu una, în anumite cazuri, asta îmi doresc. Să mă duc unde văd cu ochii și mă pierd de gașcă. Dar acest lucru mi-a venit în minte abia după ce am fost martoră la cea mai bună replică auzită de urechile mele.

Totul a pornit în mirobolanta Grecie, pe plajele insulei Zakyntos. Am urcat pe dealuri, am coborât, am luat plajele la rând, terase, taverne, totul se desfășura la foc automat. Toate acestea până când un amic care a mocnit ore-n șir a răbufnit:

„Îmi bag picioarele, eu îmi iau concediu de la concediu!”

Asta a și făcut în momentul în care s-a făcut liniște…

S-a debarasat de restul grupului, și-a închiriat un scuter și și-a văzut de drum. M-am pus în pielea lui timp de câteva secunde și, prin exercitiul imaginar, mi-am dat seama că pentru el acel moment reprezenta apogeul vacanței.

El a văzut lucruri pe care noi – restul – nu le-am văzut, a avut liniște, și-a făcut poze unde a vrut, s-a oprit unde și-a dorit și așa mai departe.

Tind să cred că aceste momente vor fi prezente și în viața mea. Am promis că o să spun dacă vreodată o să-mi doresc „Concediu de la concediu.” Replica a rămas în mintea mea și o s-o folosesc. De ce să am în vacanță un mediu similar cu cel de la serviciu, cu ședințe, certuri, penalizări, întârzieri, urlete? Nu, multumesc!

De ce să petrec și vacanța în același ritm? De ce să fac un lucru pe care nu vreau să îl fac? De ce să stau cu oameni când eu îmi doresc să fiu singură? Sunt doar câteva dintre întrebările pe care o să le reiau când o sa plec în vacanță cu prietenii. Și cu siguranță o să-mi și răspund la ele.

Vă doresc un concediu de la concediu plăcut! 🙂

A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s