Zakynthos ♥ Mai venim ♥

Miros de mare, nisip si cremă de plajă. Doar asta am în minte când se apropie vacanța de vară! În schimb Daniel își face planul de bătaie să apuce să mănânce cât mai mulți creveți, bine, fie, mă încadrez și eu aici! Pe drum exersăm toate cuvintele pe care le cunoaștem în limba lui Homer: kalimera, efcharisto, sagapo și suntem gata!

palaria

 

Însa adevarata frumusețe a insulei este atunci când începi să te aventurezi și să explorezi dealungul Mării lui ″Ionică″! Mici golfulețe cu plaje sălbatice, toate de un albastru ireal numai bune pentru snorkelling, selfie-uri, plajă și o carte bună. În orice colț al Greciei dacă te duci nu ai cum să poposești doar într-un singur loc. Așadar în fiecare zi puneam câte un strat nou de bronz de pe o plajă diferită, Dafni Beach, Banana Beach Gerakas Beach și Porto Vromi nu aveți cum să le ratați. Sunt perfecte pentru o plajă linistita!

fete vapor

La „pièce de résistance” a fost plimbarea cu vaporașul, unde am înconjurat toată insula. Nu aveți cum să ratați aceste plimbări mai ales când toată lumea te oprește cu fel și fel de oferte numai, numai să cumperi biletele de la ei. Noi am fost un grup destul de mare și am negociat la sânge!Ne este puțin greu să vă descriem cât de ireală a fost experiența.

 

Plaja Navagio      

Navagio rulz!! E poza aia șmechera care apare peste tot când cauți locații exotice pentru următoarea vacanță. Vestea bună este că totul arată așa și în realitate, iar partea mai puțin bună este ca dacă mergi cu astfel de vaporașe ai fix 45 de minute pentru a te sătura de priveliște și de a umple memoria telefonului cu zeci de duble. Toată escapada cu vaporașul ține jumatate de zi unde veti avea mai multe opriri.

thumb_IMG_3849_1024 (1)

Plaja Navagio am văzut-o și în altă ipostază. De sus. A doua zi am făcut turului insulei cu mașina și ne-am oprit în vârf de creastă pentru a o admira.
Drumul este destul de lung, dar merită. Pentru că atunci când ajungi sus este un bătrânel care te așteaptă cu vin, ulei de măsline pe pâine și MIERE DE PORTOCALE. Să cumperi, evident. Oportunitate pentru suveniruri!

 

Insula Marathonissi

i testoaselor

”Carretta, carreta “    (veți înțelege după ce veniți de acolo). Este strigătul care anunță plecarea pe insula Țestoaselor, Marathonissi. Se ajunge doar cu vaporul și nu ai voie să te plimbi pe ea în voie. Este rezervația naturală a țestoaselor.

thumb_IMG_3963_1024

Stațiunea Laganas

Laganas a.k.a Centrul Vechi al insulei. Noi am fost direcționați de către agenție catre o zonă “pentru tineri”. Când nu prea sții nimic despre noua locație faci ce zice expertul (lucru pentru care ne-am și apucat de povestit p’aici). Întradevar erau mulți tineri însa era ca și când ai locui toată vacanța pe Lipscani, draguț pentru o noapte dar ajunge. Pe zi, acestă stațiune arată cam ca la noi.Cu siguranță veți pune pe listă și Insula Cameo, aflată tot în zona Laganas, deși riscați sa fiți puțin dezamagiți. Este mult prea aglomerată iar asta face sa îi piară aerul virgin! În cealaltă direcție recomandăm sțiunea Tsilivi este mai potrivită pentru cei care vin cu familia.

Portul Zante

Dacă vreți să fiți puțin romantici, noi am ales să ne plimbăm puțin prin Zante. Merge perfect de o plimbare de seară prin port. De altfel dacă străbatețți puțin zona veți găsi un drum care urcă pentru o zonă de Belvedere.

Am facut plajă, snorkelling, de mâncat am mâncat peste tot bine, ne-am plimbat cu atv -ul, cu vaporașul. Ce ne putem dori mai mult de la o vacanță!?

Propun să facem o chetă toți iubitorii plajelor grecești pentru cumpărarea unei case pe malul mării, facem cu rândul. Numai să nu iasă cu certuri.

p.s.  Menționăm ca în 7 zile nu am reușit să vedem tot ce era de văzut! Clar mai venim!
Pe data viitoare!

Această prezentare necesită JavaScript.

D. și A.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s